450 служители на реда ще охраняват изборите

12 Септември 2014, Източник: Smolyan.info

Към настоящия момент няма сигнали за купуване на гласове и други нарушения свързани с политическите права на гражданите, съобщи пред медиите шефът на ОД на МВР в Смолян гл.инспектор Евгений Василев. Със заповед на правосъдния министър е сформирано Областно междуведомствено звено, което  се занимава с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори. В него влизат ОД на МВР, ДАНС и други областни държавни структури. Сформирани са  271 избирателни секции. Помещенията се обследват, ще има охранителна техника, както и жива охрана по секциите. Ангажирани са 450 служители , които ще охраняват изборите.В  Под наблюдение са и социално зависимите слоеве наВ  обществото. Разследващите полицаи са получили специални указания. Всеки получен сигнал за нарушения около протичане на изборите трябва да бъде адекватно докладван пред съответната Районна прокуратура. Едва след докладването му в прокуратурата ще бъде образувано досъдебно производство.

Подготовката за изборите върви по план, обобщи Василев.  Функциониращите камери за видеонаблюдение също са в голяма помощ за органите на реда. Благодарение на тях са разкрити доста престъпления.

От полицията отчитат 42 %  разкриваемост на престъпленията за 8-те месеца на т.г. По този показател областната дирекция се нарежда на 6-0 място в страната при средна разкриваемост 35,8 на сто. Като цяло нивото на регистрираната престъпност намалява спрямо същия период на миналата година, отчете ръководството на полицията в областния град. С 34 % са се увеличили измамите. Запазено е нивото на икономическите деяния, като основно касаят незаконна сеч и документни измами.

 


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!