Злато и бронз завоюваха Митко и Вероника на летните игри „Спешъл Олимпикс” в Белгия

19 Септември 2014, Източник: Smolyan.info

Нашите състезатели в летните  Олимпийски игри „Спешъл Олимпикс” завоюваха медали в третия ден на летните игри, които се провеждат в белгийския град Антверпен. Димитър Соколов стана шампион по бадминтон при мъжете, а бронз при жените взе Вероника Демирева . Техен треньор е Александър Димитров, В съобщиха от Спешъл Олимпикс България. В Вероника и Митко са възпитаници на Ресурсния център в Смолян, които ги изпратиха с пожелание да се завърнат с медали. Имената им бяха изтеглени чрез жребий от секретаря Момчил Николов.В  За първи път тази година община Смолян имаше В квота за две деца, които да участват в летните игри на хора със специални потребностиВ  „Спешъл Олимпикс”, като регламентът е да са навършили 16 години, обясни директорката на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева. Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие. Всички се радват В наВ В  успехите на Митко и Вероника.  

Подготовката на олимпийцитеВ  беше  организирана изцяло от Ресурсен център – Смолян, под ръководството на треньор Мая КостоваВ  и с изключителната подкрепа на ресурсните учители.

В периода 09 - 21 септемвриВ  в Антверпен (Белгия) се провеждат  Европейски летни игри на Спешъл Олимпикс. Антверпен посрещне над 2000 атлети с интелектуални затруднения от 58 държави от Европа, 1000 треньори, повече от 4000 доброволци и над 300 официални лица, хиляди семейства, приятели и журналисти от цял свят.

Спешъл Олимпикс България се представлява на Европейските игри от национална делегация от 16 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години от 13 български града – Банско, Бургас, Велинград, с. Баня – община Карлово, Карнобат, Плевен, Пловдив, Русе, Сандански, Смолян, София, Търговище, Хасково. Те участват в състезанията по боче, плуване, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон, водени от треньори и  ръководители на делегацията.

Снимка : Спешъл Олимпикс - България

 

 

 


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!