С много емоции стартира зрелищното автомобилно шоу „Smolyan Race 2014”

20 Септември 2014, Източник: Smolyan.info

Кметът Николай Мелемов откри днес  автомобилното състезаниеВ  „Smolyan Race 2014”.  Той поздрави участниците и им благодари за това, че са се включили и в организацията. Градоначалникът  посочи, че състезанието се подкрепя и от евродепутатите Томислав Дончев и Владимир Уручев , които уважиха откриването на първото по рода си събитие в Смолян. Мелемов каза, че проявата ще стане традиционна, всяка година по това време. „Нека да има емоции и съревнование, които да останат тук, а на пътя да бъдем европейци- внимателни и дисциплинирани”, апелира градоначалникът.

Евродепутатът Владимир Уручев определи като изключителна добра находка организирането на едно такова рали и сподели, че е впечатлен от програмата.  Той пожела безопасно състезанието и успех на всички участници. „Нека страстите ги концентрираме тук, а не по пътя”, каза при откриването Дончев и обеща следващата година да се включи като участник в автомобилната надпревара. Той също пожела успех и безаварийно състезание. 

„ Здравейте маниаци, добре дошли на всички, които имат бензин в кръвта”. С тези думи поздрави присъстващите главният организатор на състезанието Григор Павлов. Стартът на  първата дисциплина  “OffRoad”  даде заслужилият майстор на спорта Александър Синанев, който пожела успех на старта и  щастлив финал.

Събитието, което се провежда на Стария стадион, се превърна в празник за Смолян. Стотици хора наблюдават зрелищното автомобилно  шоу и аплодират участниците. Умения зад волана  демонстрират 80  любители на високите скорости и безопасното шофиране.  Събитието се провежда под патронажа на кмета  Мелемов, а мотото му е  „Да бъдем толерантни по пътищата”.  Целта е да се постигне възпитателен ефект при младите хора , любители на високите скорости. Всички желаещи ще демонстрират бързина и умения зад волана, вместо да се крият от полицията и да организират нощни надпревари, посочи Григор Павлов.  Състезанието продължава днес и утре.

 


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!