Д-р Даниела Дариткова: Време е за прагматични решения, а не за празно политическо говорене

14 Октомври 2014, Източник: Smolyan.info

„Време е за прагматични решения, а не за празно политическо говорене“. Това заяви избраната за народен представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на пресконференция, в която участие взе и Николай Мелемов, областен координатор на партията в Смолян.

„Нашето поведение в момента е продължение на мотото, което заложихме в предизборната кампания - ние се борим за стабилна България. Стабилността е нужна повече от всякога, за да се преодолеят кризите в страната. Нови избори няма да донесат по-различен резултат от сегашния. Дори съставът на парламента може да бъде още по-фрагментиран. Затова ние подходихме съвсем рационално и прагматично, като започнахме преговори с всички парламентарно представени партии”, посочи Дариткова. По думите й ГЕРБ е показала, че може да има политически отговорно поведение, което в момента трябва да доведе до съставяне на правителство.

„Имаме ясно разписана програма и сега, отивайки на преговори, се позоваваме на нея, защото  принципното поведение изисква да се върви към програмно договаряне по основните приоритети, които би следвало да се изпълняват, за да се решат неотложните проблеми на страната. Ясно е, че ще търсим подкрепа от всички политически сили, за да бъде споделена отговорността в правителството, но съвсем категорично и г-н Борисов заяви, че нямаме намерение да управляваме с ДПС. А ако те смятат да подкрепят правителството, това си е тяхно вътрешно партийно решение. Ние не сме променили нашето становище, което ясно заявявахме по време на предизборната кампания, че няма да управляваме с ДПС. От тук нататък ни чака много работа, за да постигнем стабилността, от която има нужда България. Ние имаме опита и програмата, за да направим всичко възможно да решим неотложните проблеми на страната”, подчерта Дариткова.

Тя благодари на избирателите от Смолянска област, с чиято подкрепа ГЕРБ възстанови водещата си роля в региона след загубата на парламентарните избори през 2013 и евровота през 2014 г. „Благодаря им, че се вслушаха във всички наши тези и предложения, изказани по време на предизборната кампания”, допълни Дариткова. Според нея в избора си хората са били мотивирани още от цялостното политическо поведение на ГЕРБ през последните години – и като управляващи, и като опозиция. Тя обърна специално внимание на професионализма в работата на партийните структури, за да се стигне до победа в региони, където ГЕРБ е нямала солидно влияние досега, визирайки Девин и Доспат.В  Дариткова уточни, че Доспат и Златоград са сред първите 15 общини в страната по процент спечелени гласове за ГЕРБ.


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!