Николай Мелемов: Партия ГЕРБ е безспорният победител, върнахме си Смолянска област

14 Октомври 2014, Източник: Smolyan.info

„Партия ГЕРБ е безспорният победител тук, върнахме си Смолянска област“. Това заяви областният координатор на партията в Смолян Николай Мелемов на пресконференция днес. Той допълни, че от 10 общини ГЕРБ побеждава в 7, в другите 3 е на второ място и само партия ГЕРБ има пълен мандат в Смолян.

„Няма да крием, че за нас голямо удовлетворение е победата ни в Доспат, където имаме двоен ръст на гласовете в сравнение с парламентарните изборите през 2013. Приятна изненада за нас беше резултатът в Девин, където БСП си служеха с черен пиар срещу д-р Дариткова, за което бяха наказани с 400 гласа по-малко от нашите. Много добър резултат имаме и за община Борино, където сме с най-висок резултат от всички проведени избори до момента. Традиционни победители сме в община Чепеларе и Златоград, които са с много добре организирани структури. В Баните и Неделино също сме първа политическа сила”, посочи Мелемов. Специално за случая в село Гълъбово, където имаше побой след изборите, областният координатор заяви, че ще изчакат да се произнесат компетентните органи и ако се установи, че е имало участници в инцидента, членуващи в партията, ще бъдат взети крайни мерки.

„Трябва да поработим още в общините Мадан и Рудозем, където управлява ДПС. Правителството на Борисов определено постигнаВ  резултати в рудодобивната промишленост в региона, но резултатът не ни удовлетворява. В Рудоземска община,въпреки че не сме първа политическа сила, сме с добро постижение, а и общинският ръководител там е доста млад. Ако има последователност, ще имаме и по-добри резултати занапред”, допълни Мелемов.

Той анализира резултатите и в Смолянска община, където ГЕРБ има по-висок резултат от БСП, ДПС и ББЦ взети заедно, а във всички градски секции партията е първа политическа сила, както и в повечето селски секции. „Анализът показва, че догодина на местните избори имаме реален шанс за кметове във всички 10 общини”, подчерта областният координатор. И допълни, че бъдещият парламент трябва да промени Изборния кодекс така, че повече да няма подобни сериозни аномалии при разпределението на мандатите.

„Много е важно бързо да се състави правителство, защото 2014 г. е нулева за европейските проекти, а те са изключително важни за нашите бедни общини”, посочи още Мелемов, който е и кмет на Смолян.


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!