Ротарианци откриха информационната табела на Родопската Шипка и се поклониха пред паметта на героите

17 Октомври 2014, Източник: Smolyan.info

Информационната табела за историческите събития, случили се на връх Средногорец вече е монтирана. Днес  Ротари клуб – Смолян съвместно с ротарианци от Златоград и Кърджали направиха  традиционния си поход и поднесоха венци и цветя пред паметника . Те се изкачиха  до Родопската Шипка, поклониха  пред паметта на героите и  отбелязаха  102 - годишнинатаВ  от Балканската война. Изслушаха и  беседа, подготвена от млади членове на Интеракт клуба. 

„Традиция стана нашият  клуб всяка година да прави нещо, което да обогати този красив и величествен комплекс.  Миналата година реставрирахме и поставихме венеца, В тази година информационната табела. Догодина ще се постараем нещо друго”, обясни благородното и родолюбиво  начинание  президентът на Ротари клуб –Смолян Стоил Василев.  

„За събитията, които са се случили на това историческо и свято място за родопчани знаят повече местните хора. Затова решихме да поставим информационна табела на български и английски език с  описание на  събитията, които са случили тук, както и да има информация за самия паметник”, обясни Василев. Той,  кметът  Николай Мелемов и Костадин Чаталбашев от ръководството на клуба уточниха преди дни мястото, където да бъде поставена информационната табела. Тя е изработена спрямо утвърдените стандарти. На цвят е  кафява и е  поставена по  пътя за паметника. Текстът е съгласуван с Регионалния исторически музей в Смолян. Родолюбивата инициатива е осъществена изцяло със средства на ротарианците, които тази година на 15 ноември ще отбележат 20 години от създаването на клуба в Смолян.


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!