Кметът Николай Мелемов провери обекти , които се изпълняват по мащабния проект за Градска среда

27 Ноември 2014, Източник: Smolyan.info

Кметът Николай Мелемов провери обекти , които се  изпълняват по мащабния проект за Градска среда. С него беше и заместничката му инж.Мариана Цекова. На Стария стадион в Смолян се извършва ремонт на сградата на съблекалните, офисите на треньорите. Обособена е още  една съблекалня на втория етаж. Подменено е изцяло електричеството, кабелите, поставено е ново ел.табло и изолация, сменена е цялата дограма. Покривът е готов, няма да има вече течове. Изграждат се и три тоалетни, като едната ще е  приспособена за хора с увреждания.  В ремонта на обекта участват изцяло смолянски фирми.  Доволни сме от ремонтите дейности на този етап, строителството върви с бързи темпове, каза след огледа Мелемов.  

Градоначалникът и заместничката му видяха как е изпълнено и строителството на новата детска площадка, която се намира точно до фитнес-игрището на стадиона. Изгражда се в срокове и многофункционалната спортна  площадка, на която се извършват в момента ремонтни дейности. Започна  цялостен ремонт и на Спортната зала в града. Предвиден е ремонт В покрива на стария басейн в града.

Градоначалникът отиде и на ул. „Снежанка” ,  от която на 1 октомври т.г. той даде  старт на мащабния проект за 5,4 млн. лв. по Градска среда, финансиран по ОП „Регоинално развитие „ 2007-2013.  Улицата е асфалтирана, изградени са и стълбища. Основното от което страдат смолянчани са лошите пътища, липса на детски площадки и затова този проект е много значим за града, поясни Мелемов. Той посочи, че е доволен от работата на фирмата –изпълнител  „ИСА 2000”.

Припомняме, че обектите, които ще се изграждат по проекта  са : зона за отдих ж.к. „Нов център”, рехабилитации на улиците „Хан Аспарух“, „Спартак“ и изграждане на прилежаща междублокова спортна площадка. “Рехабилитация на пътен възел при бул. „България” до ул. „Петър Берон”. Рехабилитация на група улици – „Снежанка“ I и II, „Грудьо войвода“ I и II, „Елица“ и изграждане на прилежаща детска площадка”. Включен е и допълнителен обект- реконструкция на ул. „П. Р. Славейков” . Фирмата трябва да изпълни ремонтните дейности по обектите за 7 месеца. Общата сума на проекта: 5 400 408 лв., а задължителния собствен принос на община Смолян е в размер на 249 994 лв. Общата цел на проекта е да повиши конкурентноспособността на градската територия на Смолян чрез подобряване на жизнената среда и осигуряване на условия за устойчиво икономическо и социално развитие.


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!