Кметът Мелемов: „Състезанието по планинско бягане ще стане още една запазена марка за Смилян”

30 Ноември 2014, Източник: Smolyan.info

66 състезатели от цялата страна участваха във второто издание на  състезанието по планинско бягане , което организира община Смолян и Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/. Спортното събитие се проведе по случай Празника на смилянския фасул и кандидатурата на община Смолян за Световната купа по планинско бягане на 27 юни 2015 година.

Старт на състезанието в Смилян даде председателят на Организационния комитет и кмет на Общината Николай Мелемов. „За втора година отново сме заедно.  Този път  участието е доста по- масово от първото издание. Сигурен съм , че това състезание ще стане още една запазена марка за Смилян, защото Смилян е точното място за това състезание”, посочи Мелемов и пожела успех на всички участници. 

Планинското трасе, по което бягаха лекоатлетите, беше с дължина 5 000 м. за жените и 10 000 м за мъжете. Финиширащите бегачи бяха аплодирани от многобройната публика, а самото състезание беше наситено с емоции на музикален фон, осигурен от Митко МазаровВ  и примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова. Сред състезателите бяха и маратонците, семейството Руско и Нонка Кадиеви.

Победителите бяха наградени от депутата д-р Даниела Дариткова, областния управител инж.Димитър Кръстанов , кмета Николай Мелемов и кметицата на Смилян Събка Миткова. Подаръците бяха осигурени от община Смолян, а медалите от БФЛА.  Кметството в Смилян ги дари и с прочутия фасул.  Гл.организатор на спортното събитие  е Даниела Керкелова, която отговаря за „Спортните дейности” в община Смолян.

Основната цел на проявата е популяризиране на този вид бягане сред младите хора, откриване на нови таланти и подготовка на националните отбори за успешно представяне на Европейски и Световни първенства. 


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!