Кметът Мелемов участва в мащабното международно туристическо изложение EMITT в Истанбул

23 Януари 2015, Източник: Smolyan.info

Кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Тодор Бозуков участват  в 19-ото туристическо изложение “East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015” (EMITT) в Истанбул. Те са в официалната делегация , водена от министъра на туризма Николина Ангелкова. В Страната ни участва в EMITT-2015 с информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор е Министерството на туризма. Представят се 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. В рамките на  форума е била представена  презентация за потенциала на България като целогодишна туристическа дестинация под надслов “A Discovery to Share”. Със специален щанд се представя и „Пампорово”  АД. Кметът на Истанбул Кадир Топбаш с интерес  е разгледал  щанда и се е информирал за атракциите, които предлага зимният ни курорт. В рамките на срещите е бил  обсъден засиленият интерес към България като туристическа дестинация .

Участието на кмета Мелемов е възможност не само да популяризира нашата община,  но и възможност да развиваме дългосрочни контакти между местната иВ  държавна власт и с бизнеса от двете страни.

През миналата година борсата в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. му, на които се представиха над 4500 организации от 70 държави. Изложението е сред най-големите в света, а ръстът на посетители му през 2014 г. бе с 13% повече спрямо предходната.


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!