Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Смолян се срещнаха с представител от Национален военен университет „Васил Левски“ - гр. Велико Търново

06 Април 2017, Източник: Smolyan.info

Проект BG05M2OP001-2.001-0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

          Учениците от XI „а“, XI „б“ и XII „а“  клас  на  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Смолян участваха в среща с представител от Национален военен университет „Васил Левски“ - гр. Велико Търново, организирана от Центързакариерно ориентиране - Смолян и педагогически екип на училището,  включен в изпълнение на ПроектBG05M2OP001-2.00„Система за кариерно ориентиране вучилищното образование”.  Проектът се изпълнява от МОН в периода 2016-2017 г. с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“,съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

     Учениците получиха информация за възможностите, които предлага университета пред младите хора в България след завършване на средното си образование.  Споделена бе информация по всички въпроси, свързани с военните и гражданските специалности, условията за кандидатстване, документите за кандидатстване, конкурсните изпити, примерните общообразователни тестове, психологичната оценка (пригодност) и нормативните документи, свързани с приема.

        Активно се включиха в дебата всички заинтересовани ученици, техните класни ръководители, членовете на педагогическия екип  по проекта и кариерните консултанти от Центъра закариерно ориентиране - Смолян.    

 


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!