УЧИЛИЩЕН ФОРУМ „ НЕВОЛИ В КУХНЯТА - ДА СИ ГОТВАЧ НЕ Е ЛЕСНО“

07 Април 2017, Източник: Smolyan.info

Проект BG05M2OP001-2.001-0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

          Училищния форум се организира от Центързакариерно ориентиране - Смолян и  педагогически екип на СУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Смолян,  включен в изпълнение на ПроектBG05M2OP001-2.00„Система за кариерно ориентиране вучилищното образование” във връзка с Апробирането на Програмата за кариерно ориентиране на ниво училище. Проектът се изпълнява от МОН в периода 2016-2017 г. с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“,съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 На 07 април 2017 година се проведе училищен форум „Неволи в кухнята - да си готвач не е лесно”.

      В събитието умения демонстрираха 5 отбора от 1 до 7 клас.  Отборите бяха поставени в ролята на екипи на кетърингова компания, чиято задача е да подготвят и презентират четиристепенно меню на тема „Сезоните“.  В рамките на 40 минути всеки отбор /от четирима готвачи / трябваше да подготви своето меню. В отборите от начален етап активно участваха и родители, а отборите от прогимназиален етап работиха самостоятелно  и се справиха без намеса на  възрастни.

    Номерирани работни маси бяха подредени по дължината на коридорите на втори и трети етаж в сградата на училището. С много усмивки и  настроение участниците показаха своите умения и фантазии при реализирането на  кулинарните си идеи. След оспорвана надпревара компетентно жури класира по три отбора от първо до трето място в начален  и  прогимназиален етап.

Учениците с интерес  участваха и се забавляваха  през  цялото време!


Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!