СМОЛЯНСКАТА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА СЪЗДАДЕ НОВА СТРУКТУРА: „ЦЕНТЪР ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИМАЧЕСТВО“

23 Април 2018, Източник: Smolyan.info

Център за насърчаване на социалното предприемачество /ЦНСП/ стартира своята дейност от 2 април 2018 г., като структура на Смолянската търговско-промишлена палата.

ЦНСП е създаден в рамките на проект „Интеррегионално насърчаване на социалните предприятия“ /“Interregional Social Enterprise Empowerment“, с акроним I SEE, финансиран по договор за безвъзмездна помощ В2.9с.06 от 23.10.2017 г., от програма ИНТЕРРЕГ /–V-A Гърция-България 2014-2020. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/ и от националните фондове на Република България и Република Гърция.

Дейностите, които ще се изпълняват в центъра са популяризиране на социалното предприемачество, информационно-консултантска дейност, проучване на целеви групи, анкетиране на заинтересовани лица, провеждане на срещи с целеви групи, проучване и популяризиране на  възможности за кандидатстване и финансиране на предприемачи.

За успешното изпълнение на дейностите на  ЦНСП са назначени двама  експерти в рамките на проекта и предстои да се привлекат за безплатни консултации юрист, счетоводител и социален работник.

Желаещите да се консултират могат да направят заявка в Центъра за социално предприемачество: гр. Смолян, бул. „България“ № 10, телефон: 0301/62055, email: smcci@mbos.digsys.bg



Проект „Интеррегионално насърчаване на социалните предприятия”/„Interregional Social Enterprise Empowerment”, с акроним I SEE, финансиран по договор за безвъзмездна помощ B2.9c.06 от 23.10.2017г., от програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020. Проектът е съфинансиран от Европейския Фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на Република Гърция и Република България http://www.greece-bulgaria.eu

Flags

Вашата прекрасна почивка в планината - Девин!



Почивка на планина в Могилица!